Hank Leverington

Wie is Hank Leverington?

Hank Leverington is mijn naam. Ik ben 60 jaar geleden geboren te Zeist. Burgerlijke staat : gehuwd. In 1965 verhuisde ons gezin naar het toen nog ”kleine” Gorinchem. Mijn ouderlijke huis stond aan de rand van Gorinchem, aan de Gildeweg. Het laatste huis in de rij met naast ons weiland en koeien.

MBO opgeleid met de nodige werkervaring op verschillende werkterreinen. Ik durf te zeggen, dat ik een talent heb als het gaat om “organiseren”.

Als vrijwilliger zet ik mij in als netwerkcoach. Ik help mensen met het opbouwen van een sociaal netwerk. Dit betreft veelal de zwakkeren in onze samenleving.

Wat is je binding met de stad?

Weliswaar geen geboren, maar wel getogen Gorcummer. Ik hou van deze stad. Wij, mijn vrouw Leida Leverington-van der Steldt en ik, wonen sinds 1985 in het centrum van Gorinchem, in de Burgstraat , waar onze winkel in oud-hollands snoepgoed is gevestigd.

De Burgstraat is een straat met actieve ondernemers. “De straat” begrijpt dat zij in deze economisch moeilijke tijd eigen initiatief moet tonen om de winkels draaiende te houden. Voor 2014 staan er een aantal mooie themadagen op de agenda, waarbij de Burgstraat zich als bijzondere Gorcumse winkelstraat presenteert.

Waar sta je voor als je in de gemeenteraad komt?

Mijn aandacht richt zich vooral op de binnenstad. In ons verkiezingsprogramma staat te lezen dat de bewoners en ondernemers van de binnenstad als eerste aan zet zijn. Het is vanzelfsprekend, dat dit punt mij zeer na aan het hart ligt. Ik heb hier ook de nodige ideeën over.
Verder zie ik door mijn vrijwilligerswerk, dat er nog veel mensen zijn die onze hulp kunnen gebruiken. Ook voor deze groep mensen wil ik me in het bijzonder inzetten.

Waarom kiezen voor Stadsbelang?

Aan de zijlijn staan -staat gelijk aan- “beter weten”, meedoen- staat gelijk aan- verantwoordelijkheid nemen “! Stadsbelang is voor mij de juiste keus.