Hans van Mourik

Wie is Hans van Mourik

Hans van Mourik is een rasechte Gorcumer. Hij groeide op in een ondernemersgezin in de Westwagenstraat. Dagelijks beroep is fysiotherapeut en werken met mensen in Gorinchem. Is tevens trouwambtenaar, heeft een adviesbureau en werkt voor de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. ,,Al jaren riepen mensen dat ik de politiek in moet.” En zo geschiedde.

“Meestal was ik bezig met organiseren en communicatie. Ik denk dat het daardoor kwam dat mensen me politieke aspiraties toedichtten. Die heb ik jaren weggestopt. Ik was vooral met beleid bezig binnen de gehandicaptenzorg, landelijke patiëntenorganisaties, maatschappelijke betrokkenheid, voor mijn beroepsgroep en burgerinitiatieven. Maar nu is het echt tijd voor politiek voor de periode van 2014 tot 2022.”

Wat is je binding met de stad?

“Ik ben er geboren en het is fijn wonen in Gorinchem en een stad aan het water bruist altijd. Ook op maatschappelijk en cultureel gebied moet Gorinchem blijven bruisen. Andere keuzes maken om Gorinchem boeiend te houden, openheid en transparantie van bestuur en verstandig omgaan met ons huishoudboekje. Het buurt- en clubhuiswerk en verenigingen moeten ondersteund worden.”
Waar sta je voor als je in de gemeenteraad komt?
Mijn slogan tijdens de verkiezingen was: Mijn zorg is uw zorg. Aandacht naar elkaar en zorgzaam zijn voor zowel jong, oud als (on)beperkt.

Burgers voorgaan in participatie en uitleggen dat er keuzes gemaakt moeten worden. Ik wil zoveel mogelijk bezoeken brengen en kennis maken met hun passie en bezigheden. De gemeente is geen Sinterklaas, maar moet wel zorgzaam met de burgers en de stad omgaan.

Waarom kiezen voor Stadsbelang?

Stadsbelang komt op voor de belangen van de stad Gorinchem en haar inwoners op sociaal, cultureel, maatschappelijk en economisch gebied!

Volgens Hans zijn er altijd andere mogelijkheden. ,,Niet alles hoeft geld te kosten. Er zijn andere kansen, maar er moeten ook andere keuzes gemaakt worden. Ambtenaren moet je coachen, burgers moet je motiveren en raadsleden moet je activeren. De basis moet er zijn. Niet slabakken en passief afwachten wat er op je afkomt, maar actief de verbinding met elkaar zoeken, zoals het water prachtig langs onze stad stroomt. Als het goed is voor de stad dan moeten we het doen. In het belang van de stad….. Stadsbelang! ”