11 juli 2017

Glasvezelmotie

‘Overal glasvezel, maar Gorinchem blijft achter’
Gorinchem dreigt een ‘enclave zonder glasvezel’ te worden in een gebied waar iedere andere gemeente wel snel internet heeft. Dat vreest Stadsbelang. De partij roept ondernemers en particulieren op om zich te verenigen, zodat Gorinchem niet achterblijft.

In Molenwaard komt het langzaam van de grond. In de buitengebieden van het Land van Heusden en Altena zijn de voorbereidingen voor aanleg van een glasvezelnetwerk in volle gang. En in de buitengebieden van de gemeente Lingewaal gaat de aanleg begin volgend jaar van start, zo werd vorige week bekend.

,,Een groot gedeelte van Noord-Brabant is actief met het aanleggen van glasvezel. Wat is het toch vreemd dat we ten opzichte van de omliggende gemeenten achterblijven. Regelmatig vernieuwen we in Gorinchem hele straten zonder dat we daar meteen een voorbereiding treffen voor een nieuw netwerk van glasvezel’’, schrijft Hans van Mourik (Stadsbelang) op Facebook.

De motie werd aangenomen met steun van onder andere de PvdA en de VVD. Gorinchem dreigt, zo staat in de motie, ‘een enclave te worden in een gebied waar bijna 100 procent glasvezelnetten zijn geïnstalleerd.’

lees verder in ADrivierenland: [link]